Emmy's blog over huishoudelijke apparaten

LED down the light

by Hailey Henry

Wat zet u graag in de spotlights? Een led downlight is zeer geschikt om een extra nadruk te leggen op uw interieur, bepaalde accenten of zelf in de tuin.

Modieus en eenvoudig
Downlight led spotjes zijn meestal rond van vorm en hebben een modern uiterlijk. Het zijn platte lampjes die in het plafond bevestigd worden, waardoor er een lichtval van boven naar beneden valt. Een soort zonnestraal dus. Doordat de lampjes klein van formaat zijn, lenen deze zich uitstekend om voorwerpen of ruimtes goed te kunnen accentueren. U zet dan dus letterlijk iets in de spotlights. Soms kunnen de lampjes zo geïnstalleerd worden dat deze te 'buigen' zijn. Zo hoeft de lichtstraal niet kaarsrecht naar beneden te gaan, maar kan er ook iets van schuin af belicht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schilderij. Het licht valt dan vanaf het plafond schuin op het schilderij.  LED lampjes zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, zelfs verschillende kleuren. Hierdoor passen ze bij ieder interieur. Ze zijn niet moeilijk te bevestigen en daarom ook nog eens voor iedere huis-tuin-en-keuken klusser te gebruiken. 

Zuinig 
Het is inmiddels bijna overal bekend dat LED verlichting energiezuiniger is dan gloeilampen of halogeen lampen. Veel mensen denken dat deze dan minder licht geven. Dat is niet heel vreemd, want hoe kunnen ze anders zo zuinig zijn? Toch is het, gelukkig, niet waar. Voor LED verlichting zijn minder fossiele brandstoffen nodig. Hierdoor stoten de lampen minder CO2 uit en zijn dus aanzienlijk duurzamer. Daarnaast gaan LED lampen met minder Lumens per Watt (lichteenheden) te werk, waardoor er minder energie opgewekt hoeft te worden om de lamp te laten werken. Dit is dus ook nog eens goed voor de portemonnee, want hierdoor valt er goed te besparen op de maandelijkse energierekening. Ze zijn tegenwoordig vaak ook nog eens waterdicht.

Veilig
Tot slot zijn LED lampen ook veiliger te verwisselen, aangezien ze minder hitte uitstralen. U hoeft dus niet meer bang te zijn uw handen te verbranden bij het vervanger van de lamp. Vervangen is trouwens een klus die niet vaak voor hoeft te komen, de LED lampen hebben namelijk een relatief lange levensduur. Ze gaan tot wel 35.000 branduren mee, wat dus 35 keer zo lang is als gewone gloeilampen.  LED downlights zijn op alle vlakken dus eigenlijk aan te raden. Het is goed voor het milieu, eenvoudig te gebruiken en ook nog eens modieus. Als kers op de taart zijn ze er ook nog in alle soorten en maten te vinden dus is er voor iedereen wel iets moois bij.  Zoek er eentje uit op bijvoorbeeld LED-Power.nl

Bron: http://www.ledlampenfabriek.nl/levensduur/

Delen